De European Shippers’ Council geeft inzicht vanuit Europees perspectief

Leestijd: 1 minuut

04-11-2020  De gevolgen van de brexit gaan we per 1 januari echt in de praktijk ervaren. Los van de onderhandelingen over het handelsakkoord die nu op het scherp van de snede plaatsvinden,  levert het verlaten van de Europese Unie door de Britten ook veel logistieke onzekerheden op. Daarom organiseert onze Europese koepelorganisatie European Shippers’ Council (ESC) op 12 november het webinar 50 days before Brexit.

Uitdagingen voor het bedrijfsleven zijn bijvoorbeeld de verschillen in de regelgeving en verplichte procedures op het gebied van transport op de (lucht)havens in diverse West-Europese landen. Maar ook de vraag of er na 1 januari voldoende wegtransportcapaciteit zal zijn in het Verenigd Koninkrijk, door de beperkte beschikbaarheid van vergunningen voor Europese transportbedrijven.

Programma webinar

Om duidelijkheid te geven over de regelgeving in de diverse havens zullen in dit webinar douanevertegenwoordigers vanuit Frankrijk, België en Nederland een toelichting geven. Ten aanzien van de wegtransportmarkt zal de Europese Commissie ingaan op wijzigingen met betrekking tot transport, cabotage en de wederzijdse erkenning van beroepsvergunningen en rijbewijzen. Ondernemers zijn van harte welkom om kosteloos deel te nemen aan dit Engelstalige webinar. Registratie vooraf is vereist.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder