Zoetermeer, 18 februari 2014

‘Alle innovaties in één magazijn’

Voor het eerst kunnen ondernemers de nieuwste logistieke systemen, vanaf het moment dat een product gereed is tot en met de aflevering bij de klant, eigenhandig op één locatie testen. EVO organiseert hiervoor in samenwerking met LogiXperience de EVO Inspiratie Dagen 2014.

Verladersorganisatie EVO bootst in Zoetermeer het gehele logistieke proces van bedrijven na. Experticecentrum LogiXperience levert de nieuwste technologieën die dit mogelijk maken.

Overzicht

Efficiënter werken, onnodige kosten wegsnijden of de omzet verhogen – volgens EVO willen ondernemers dit wel, maar ontbreekt de tijd om een overzicht te krijgen van de nieuwste innovatieve hulpmiddelen die hier bij kunnen helpen. De EVO Inspiratie Dagen bieden de mogelijkheid om al deze innovaties, van de elektronische vrachtbrief tot de 3D-scanner, in één magazijn te gebruiken. Andere noviteiten zijn de intelligente ‘multi-order pick kar’, ‘voice picking’ en ‘cloud based’ management- en transportplanningsystemen.

Papierloos

Volgens EVO vergroot informatie op papier de kans op fouten, bijvoorbeeld omdat gegevens vaak in verschillende systemen handmatig worden ingevuld. Het is ook arbeidsintensief en een grote kostenpost; EVO berekende vorig jaar samen met Beurtvaartadres en TLN dat het bedrijfsleven jaarlijks 675 miljoen euro kan besparen door vrachtgegevens volledig te digitaliseren. Daarom zijn er op 2 april themasessies waar diverse praktijksituaties laten zien hoe ondernemers de stap naar papierloze logistiek kunnen zetten.

De aftrap van de EVO Inspiratie Dagen 2014 is op 2 en 3 april bij EVO in Zoetermeer. Daarna volgen Venlo (25 en 26 juni) en Zwolle (8 en 9 oktober). Iedereen is welkom en de toegang is gratis.