07-10-2015 Het grondstoffenmagazijn van AkzoNobel in Groot-Ammers en het distributiecentrum van Ceva Logistics in Oud-Gastel zijn vandaag uitgeroepen tot het Veiligste magazijn van Nederland.

Afstand houden

Volgens jury-voorzitter prof. René de Koster was het magazijn van verffabriek AkzoNobel de enige deelnemer in de categorie kleine magazijnen, maar daarmee niet vanzelfsprekend ook de categoriewinnaar. Het magazijn verdiende de prijs evenwel zonder meer. De Koster roemde onder meer het ‘Halo-systeem’, waarbij magazijnmedewerkers afstand moeten houden van heftrucks.

Budget en productie

Ceva Logistiek verdiende de prijs volgens De Koster door als logistiek dienstverlener  met harde productieafspraken veiligheid in het beleid zwaar mee te laten wegen. ‘Ze zijn een voorbeeld door een ruim budget te bestemmen voor trainingen en investeringen. Veiligheid gaat daar niet ten koste van de productiviteit.’

De winnaars werden bekend gemaakt aan het eind van de Dag van het Magazijn, dat ook dit jaar weer bij EVO in Zoetermeer werd gehouden.