Hoogleraar SCM Jack van der Veen legt uit waarom verladerssamenwerking juist in deze tijden veel kansen biedt.

Leestijd: 3 minuten

11-11-2020 Horizontale logistieke samenwerking, zeker ook tussen verladers, biedt kansen. Vooral in deze coronatijd waarin elke cent telt en bedrijven stevig op de proef worden gesteld. Ook blijven de duurzaamheidseisen vanuit de overheid alleen maar toenemen. Bedrijven moeten beginnen met zichzelf de vraag te stellen: ‘is strategisch logistiek samenwerken met andere bedrijven voor mij een interessante optie?’ 

Vracht combineren

“Bij horizontale samenwerking tussen verladers denk je al snel aan het combineren van vrachten. Als partijen de lege ruimte in elkaars vrachtauto’s opvullen, dan hoeven er minder auto’s te rijden, en dat scheelt natuurlijk in de transportkosten. Tegelijkertijd scoor je ook op het terrein van duurzaamheid. Minder kilometers betekent immers minder uitstoot van fijnstof- en broeikasgassen. Horizontale samenwerking lijkt dus een no-brainer”, aldus hoogleraar Jack van der Veen, verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de evofenedex leerstoel Supply Chain Management. 

Matchmaking

Om dit soort praktische verladerssamenwerkingen te stimuleren en te faciliteren, heeft evofenedex een online matchmakingtool ontwikkeld. Bedrijven plaatsen in dit systeem hun (internationale) goederentransportstromen, om zo met andere verladers te kijken of er misschien ladingbundeling mogelijk is. Het systeem bevat ook een optie voor het uitruilen van overtollige magazijncapaciteit en tijdelijk personeel met andere bedrijven. 

Klantwaarde vergroten

Toch is het volgens Jack belangrijk het succes en de kansen van een samenwerking niet alleen te definiëren op basis van kostenverlagingen.
“De meerwaarde van een succesvolle samenwerking ligt niet altijd in de operationele kostenverlaging maar veeleer in het creëren van strategische klantwaarde. Bij het begrip ‘klantwaarde’ draait het niet zozeer  om zo efficiënt mogelijk  werken, maar dat je iets aanbiedt wat de klant van wezenlijk belang vindt en waarvoor hij dus ook wil betalen“, besluit Jack.

Verladerssamenwerking kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een bedrijf in staat is een klant sneller te beleveren doordat het zijn lading bundelt met de lading van een ander bedrijf dat ook die richting al uitgaat. Op deze wijze verhoog je de klantwaarde. 

Stappenplan

De weerstand tegen samenwerking komt onder andere door het ‘gedoe’ dat samenwerking onvermijdelijk met zich meebrengt. In het kader van het project ‘Compose’ hebben de Tilburg University en evofenedex een stappenplan voor horizontale verladerssamenwerking publiekelijk beschikbaar gemaakt in het boek ‘Compose: strategisch logistiek samenwerken’. Dit boek geeft praktische handvatten voor bedrijven die overwegen samen te werken met andere verladers.

De stappen bestaan uit:

  • Overweging: waarom samenwerken?
  • Verkenning: op zoek naar een partner.
  • Kennismaking en samen doelstellingen bepalen.
  • Potentie vaststellen door middel van analyse, procesafspraken en juridische toets.
  • Uitwerking van samenwerking in concrete afspraken.
  • Uiteindelijke implementatie.

E-book downloaden

In het boek staan, naast het stappenplan, ook de uitkomsten en inzichten van 3 jaar onderzoek naar horizontale samenwerking tussen verladers. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 40 evofenedex-leden, in samenwerking met tientallen studenten van de Tilburg University. Belangstellenden kunnen hier het e-book downloaden of de papieren versie aanvragen.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder