Samenwerking biedt nieuwe kansen voor bedrijven

Leestijd: 2 minuten

20-11-2020 Logistieke samenwerking tussen bedrijven biedt kansen om de klantwaarde te verhogen, kosten te reduceren en duurzame logistiek te bedrijven. Ook blijkt het een duidelijke stimulans voor innovatie. 

Samenwerkingspartner en stappenplan

Voor het opzetten van supply chain samenwerking is het vinden van een juiste samenwerkingspartner een belangrijke stap. Hier is onderzoek naar gedaan binnen het Compose-project. De afgelopen jaren is door evofenedex en Tilburg University in het project Compose onderzoek verricht onder 50 bedrijven naar de drempels die er zijn voor samenwerking en hoe deze te overbruggen zijn. Een van de uitkomsten van dit onderzoek is het stappenplan dat ontwikkeld is om succesvol tot strategisch logistiek samenwerken te komen.

Webinar

Onlangs hebben projectmanager SCM Nanne Schriek van evofenedex en Goos Kant, hoogleraar Logistieke Optimalisatie van Tilburg University, een webinar georganiseerd. In dit webinar zijn de bevindingen van het Compose-onderzoek gepresenteerd. Belangstellenden kunnen onderstaand webinar nog eens terugkijken.

 

e-book Compose downloaden

In dit e-book staan, naast het stappenplan, ook de uitkomsten en inzichten van 3 jaar onderzoek naar horizontale samenwerking tussen verladers. Welke voor- en nadelen zien zij daarbij? En hoe zorg je er voor dat een samenwerking succesvol is? Dit meerjarige onderzoek is uitgevoerd onder ruim 40 evofenedex-leden, in samenwerking met meer dan 50 studenten van Tilburg University vanuit verschillende disciplines. Belangstellenden kunnen hier het e-book downloaden of de papieren versie aanvragen.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder