Amersfoort gaat duurzame voertuigen belonen

Verruimde venstertijden in binnenstad om winkels en bedrijven te beleveren

15-07-2019  Amersfoort gaat duurzame voertuigen vanaf 1 januari 2020 meer tijd geven om bedrijven en winkels te bevoorraden. De venstertijden voor duurzame voertuigen wordt verlengd tot 12.00 uur, waar overige voertuigen al om 11.00 uur het centrum moeten verlaten.

De verruimde venstertijden om ‘groen’ te bevoorraden is onderdeel van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek, waar Amersfoort zich in 2018 aan heeft verbonden. Daarvan is de doelstelling om te komen tot emissieloos vervoer in het kernwinkelgebied in 2025.

In gesprek

Het verruimen van de venstertijden voor het bevoorraden van de winkels in de binnenstad door duurzame voertuigen is de eerste stap in het proces en vloeit voort uit creatieve denksessies. Bij die denksessies is evofenedex betrokken geweest. Samen met Amersfoort blijven we zoeken naar innovatieve oplossingen om het duurzaam distribueren van goederen te stimuleren  en vast te stellen welke voertuigen als duurzaam worden aangemerkt. Wij denken bijvoorbeeld elektrisch, waterstof en Bio-LNG aangedreven voertuigen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder