13-03-2014  Verhuizer en vervoerder Deudekom in Duivendrecht heeft zijn pand in Duivendrecht beschikbaar gesteld als locatie voor het eerste logistiek ontkoppelpunt in Nederland.

‘Een ‘LOP’ is een combinatie van stadsdistributiecentrum en parkeerplaats voor lzv-opleggers. Gisteren vond de officiële opening plaats.

Cargohoppers

Distributiebedrijf Transmission heeft vier elektrische Cargohoppers aangeschaft om vanuit het LOP in Duivendrecht bedrijven te bevoorraden in de binnenstad van Amsterdam. Deudekom zelf zal hetzelfde doen met een iets grotere elektrische vrachtauto. Deze auto is op dit moment bij Hytruck in opbouw.

Pallets en rolcontainers

Met de vier Cargohoppers en de Hytruck kunnen beide bedrijven dagelijks ongeveer 290 pallets of 425 rolcontainers met elektrische voertuigen de stad in brengen.

LZV ontkoppelen

Vanaf het eind van deze maand kunnen ook lzv’s het pand van Deudekom bereiken. Het LOP kan dan door vervoerders worden gebruikt om een citytrailer uit een citytrailer-lzv te parkeren en met één trailer in de regio distributiewerk te verrichten.

Bufferen

Het bedrijf van Deudekom is ingericht voor cross-docking en bufferen van te distribueren goederen. Tot 6 uur in de ochtend kunnen goederen worden afgeleverd voor bezorging dezelfde dag.