Zoetermeer, 17 maart 2014

Stadsdelen Centrum en Nieuw-West geven bedrijven ruimte tijdens top

Amsterdam heft de venstertijden, de tijden dat bedrijven hun goederen mogen af- en aanleveren, tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) tijdelijk op. Volgens verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dit goed nieuws voor bedrijven die filialen in Amsterdam moeten bevoorraden. Eerder versoepelden Rotterdam en Den Haag de regels voor de bevoorrading tijdens de top.

Tijdens de NSS (24 en 25 maart) worden in de hele Randstad veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van grote invloed zijn op de bereikbaarheid van het bedrijfsleven. President Obama brengt tijdens de top een bezoek aan Amsterdam.

Amsterdam

EVO en TLN vroegen gemeenten in de Randstad om bedrijven toe te staan hun winkels en distributiecentra buiten venstertijden te (laten) bevoorraden – zonder daarvoor beboet te worden. De Amsterdamse stadsdelen Centrum en Nieuw-West stemmen hier nu mee in. De gemeente vraagt bedrijven die geen hinder van de top ondervinden om hun filialen gewoon tijdens de venstertijden te bevoorraden.

NSS

EVO en TLN onderstrepen het belang van de top voor Nederland – dat bedrijven tijdens de top hinder ondervinden noemen de organisaties dan ook onvermijdelijk. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken nemen bedrijven zelf maatregelen om hun productie op peil te houden, zoals de inzet van nachtdiensten. Tegelijkertijd hebben bedrijven alle gemeenten van Amsterdam tot Rotterdam nodig om de bereikbaarheid te garanderen. Rotterdam besloot de venstertijden tijdens de NSS daarom op te heffen. Den Haag staat bedrijven toe hun winkels en distributiecentra tijdelijk ‘s nachts te bevoorraden.