Toegang tot hoofdstad wordt verder beperkt voor voertuigen zwaarder dan 7,5 ton

Leestijd 1 minuut

12-05-2020  In Amsterdam zal zwaar verkeer in de stad verder worden beperkt. De aanleiding hiertoe is de slechte staat van honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur. Voor handels- en productiebedrijven die in de hoofdstad actief zijn met voertuigen zwaarder zijn dan 7,5 ton, is het belangrijk mee te doen aan een onderzoek dat momenteel plaatsvindt.

De gemeente Amsterdam hoort graag van gebruikers wat de mogelijke gevolgen van nieuwe regels voor bedrijven betekenen. Zo kan hier volgens de gemeente bij de besluitvorming waar mogelijk rekening mee worden gehouden. Als de nieuwe regels verder zijn uitgewerkt, is er nog gelegenheid voor inspraak. Zoals het er nu naar uitziet, zal de inspraakronde in september 2020 plaatsvinden.

Vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer vijf minuten en kan het beste worden gedaan door degene binnen het bedrijf die het meeste van de belading en routeplanning van de voertuigen weet. Ga naar www.amsterdam.nl/onderzoek/zwaarverkeer om deel te nemen aan het onderzoek.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder