Hoofdstad presenteert strategisch plan laadinfrastructuur 2020-2030

Leestijd 1 minuut

30-11-2020  Amsterdam wil de huidige 8.000 laadpalen in de stad de komende 10 jaar vertienvoudigen naar een totaal van 80.000. Dat staat in het Laad me – Strategisch plan Laadinfrastructuur 2020-2030 dat door de gemeente is opgesteld en voortkomt uit het Actieplan Schone Lucht, waarmee de stad wil voldoen aan de doelen van het landelijke Klimaatakkoord en het Klimaatakkoord van Parijs.

De gemeente wil aan de Amsterdammers laten zien dat de stad klaar is om de overstap naar elektrische vervoersmiddelen te maken. Dat is goed nieuws voor handels- en productiebedrijven, omdat hier perspectief wordt geboden om te investeren in duurzame bevoorrading van de stad.

Vertienvoudiging

Amsterdam maakt in het plan grote stappen om te zorgen dat alle vervoersmiddelen opgeladen kunnen worden. Met zo’n 3.700 publieke en 4.100 private oplaadpunten is de hoofdstad al een van de koplopers in Europa. De gemeente ziet echter tijdig dat het nodig is om de uitrol van de laadinfra van 8.000 naar 80.000 oplaadpunten te versnellen. De groei van elektrische voertuigen neemt tenslotte de komende jaren een grote vlucht.

evofenedex heeft input geleverd en gevraagd om een strategie met voldoende volume en aanbod op basis van laadbehoefte en laadgedrag. Rekening te houden met bestaande en toekomstige gemeentelijke plannen rondom mobiliteit, zoals autoluw, deeleconomie, openbare ruimte, parkeren, varen, energietransitie en vooral de samenhang te garanderen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder