Amsterdam wordt autoluw

Stad wil met innovatieve middelen centrum efficiënt bevoorraden

03-10-2019  Het stadsbestuur van Amsterdam heeft de Agenda Amsterdam Autoluw gepresenteerd. Met deze triple A wil de stad werken aan ‘meer lucht, meer ruimte en een bereikbare stad’. evofenedex juicht de ambitie toe en constateert dat de agenda zich duidelijk uitspreekt dat “de stedelijke logistiek een levensader vormt voor de stad”.

Slimme logistiek

Amsterdam richt zich op minder autoritten, door onder andere slimme logistiek en onderzoekt op weg naar 2040 naar mogelijke logistieke (regionale) hubs, kleinere en lichtere voertuigen en pilots om meer goederen te bundelen. Ook venstertijden worden onder de loep genomen en meer passend gemaakt naar het gebruik van de ruimte in de stad. Waarbij vervoerders en winkeliers beiden worden betrokken en mogelijke intelligente elektronische middelen worden ingezet.

Service en onderhoud

Gewerkt wordt aan een stad waar iedereen van A naar B kan komen waar dat noodzakelijk is. Zo zal de stad bereikbaar blijven voor werknemers en zzp’ers die voor hun werk niet zonder voertuig (met of zonder gereedschap) kunnen.

Flexibele agenda 

Amsterdam onderkent, dat zij niet weten hoe de toekomst er precies uit gaat zien. “Innovaties kunnen ineens heel andere eisen stellen aan wat nodig is voor de stad. Maatschappelijke ontwikkelingen zijn lastig te voorspellen”, zo valt te lezen. Het plan voorziet dan ook in participatie en dialoog tussen alle betrokken partijen.

evofenedex is voorstander van duurzaam, slimmer en efficiënte bevoorrading en zal meedenken en gezamenlijk werken aan een realistische uitvoering van de Agenda. Waarbij opgemerkt, dat kleinere en lichtere voertuigen meer bewegingen in de stad, meer druk op de openbare ruimte zullen veroorzaken en meer chauffeurs vragen.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder