Gemeente verruimt venstertijden tot 28 april

Leestijd: 2 minuten

21-04-2021  Nu de terrassen op 28 april weer opengaan, zal in Amsterdam een toename van vrachtverkeer ontstaan om de horeca te bevoorraden. evofenedex ziet daarom reden om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te spreiden. Het is dan ook goed nieuws dat de gemeente Amsterdam heeft besloten de horeca tijdelijk op de drukste plekken in Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid extra tijd te geven voor het aanvullen van de voorraad.

In overleg met evofenedex, verschillende leveranciers en horecaorganisaties verruimt Amsterdam tijdelijk de venstertijden op locaties waar veel terrassen zijn. Hierbij kijkt de gemeente per locatie naar de verschillende verkeersstromen (voetgangers, fietsers, motorvoertuigen).

Locaties

Van 22 april tot en met 27 april kunnen leveranciers in het centrum op het Rembrandtplein, het Leidseplein, de Amstelstraat, het Rokin/Nes en de Reguliersdwarsstraat bevoorraden tussen 7.00 en 13.00 uur. In stadsdeel Zuid kan dit op de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het Marie Heinekenplein tussen 9.00 en 14.00 uur. Vanaf 28 april gelden weer de reguliere venstertijden.

evofenedex blijft in contact met de gemeente Amsterdam om te komen tot een slimme, duurzame en efficiënte bevoorrading.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder