ANWB verwacht paasweekend vol files

Mooi weer en toeristen zorgen voor extra drukte op de snelwegen

15-04-2019  Het verwachte mooie weer tijdens de paasdagen zorgt volgens de ANWB voor extra drukte op de weg. Dat begint donderdagavond al, als voor veel Nederlanders het paasweekend begint. De verkeersdienst verwacht dan ook een extra drukke avondspits op deze dag. Ook maandag, tweede paasdag, wordt extra druk omdat er naar verwachting veel dagjesmensen en terugkerende toeristen op de weg zullen zijn.

De meest vertraging wordt donderdag verwacht op A1 Amsterdam-Apeldoorn en op de A2 tussen Den Bosch en Maastricht. Ook op de A12 Utrecht-Duitse grens in beide richtingen en op de A50 Apeldoorn-Oss kan het verkeer vastlopen. In Dordrecht trekt The Passion donderdagavond naar verwachting veel publiek. De ANWB adviseert bezoekers aan het evenement om ruim op tijd te vertrekken.

Attractieparken

Behalve de grote steden zijn dit paasweekend de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond de grote publiekstrekkers. Ook de attractieparken zijn erg populair met mooi weer. In Zandvoort worden zaterdag en zondag de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren zondagavond de nodige bezoekers. In Zuid-Limburg is op eerste paasdag de wielerwedstrijd de Amstel Gold Race.

Buitenlandse toeristen

Tweede paasdag zorgt voor extra verkeer van dagjesmensen en terugkerende buitenlandse toeristen. De ANWB verwacht dat er vanaf het middaguur files ontstaan in het midden en zuiden van het land. In het buitenland wordt het in Duitsland vooral op Goede Vrijdag erg druk in het zuiden van het land. In Oostenrijk begint de paasuittocht al op donderdag met files richting het zuiden. Dat geldt ook voor Zwitserland, daar staat het verkeer langdurig in de file voor de St. Gotthardtunnel. In Frankrijk staan vrijdag en zaterdag de files op de snelwegen vanuit de grote steden naar het zuiden.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder