22-07-2014  Komende zaterdag, 26 juli, wordt het zeer druk op de weg. De ANWB verwacht de grootste drukte in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk tussen 9.00 en 16.00 uur. In Nederland concentreert de drukte zich rond een paar grote evenementen.

Frankrijk

In Frankrijk staan de meeste files op de wegen naar het zuiden: op de A6 Parijs-Lyon en aansluitend op de A7 tussen Lyon en Orange. Ook loopt het vast op de A10 Parijs-Bordeaux bij de tolstations en op de A9 naar Spanje tussen Orange en Perpignan.

Duitsland

In Duitsland wordt grote drukte verwacht op de wegen in het zuiden, waaronder de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 Frankfurt-Bazel (door wegwerkzaamheden) en bij München op de A8 en de A93. Chauffeurs moeten op routes van en naar Scandinavië rekening houden met veel vertraging op de A7 bij Hamburg.

Alpen

Het grootste knelpunt in de Alpen is de Zwitserse Sint-Gotthardtunnel (A2 Bazel-Chiasso). De wachttijd kan daar oplopen tot ruim twee uur. In Oostenrijk zijn er twee belangrijke knelpunten: de B179 bij de Fernpas en de A11 Villach-Slovenië, bij de Karawankentunnel. In Noord-Italië ontstaan files op de A22 Brenner-Verona.

Nederland - evenementen

In Nederland zijn dit weekend twee evenementen waar veel bezoekers op afkomen. Op het circuit van Assen is het Truckstarfestival, waardoor op de A28 files zullen ontstaan. In Lichtenvoorde is dit weekend de ‘Zwarte Cross’, een motorsport- en muziekfestival waar ruim 100.000 bezoekers worden verwacht. Daardoor is het extra druk op de wegen in de omgeving zoals de A18/N18 en op de N312.

Nederland - wegwerkzaamheden

Werkzaamheden aan de A1 Amsterdam richting Amersfoort tussen knooppunt Muiderberg en Naarden veroorzaken dit weekend ook vertragingen. De A50 Oss richting Eindhoven is tot maandagochtend afgesloten tussen Veghel en industrieterrein Ekkersrijt.