14-01-2013  De ANWB houdt vanwege de verwachte sneeuwval dinsdagochtend rekening met een enorm drukke ochtendspits, met lange files in de Randstad en het zuiden van het land. De laatste keer dat er sneeuw viel, op donderdag 6 december 2012, stond er meer dan 600 km file.

Ook maandagavond zal het verkeer plaatselijk al veel hinder hebben van gladheid door sneeuw. Weerkundigen van het KNMI en meteoconsult verwachten vanaf circa 21.00 uur een sneeuwfront dat via Zeeland het zuidelijk deel van Nederland zal binnentrekken. 

Gevolgen

Plaatselijk wordt er vijf tot tien centimeter sneeuw verwacht. Als die voorspelling uitkomt zal dat grote gevolgen hebben voor het verkeer. 

Dinsdagochtend is normaal gesproken al de drukste spits van de week met gemiddeld 200 kilometer file. Dat kan nu gemakkelijk meer dan het dubbele worden, verwacht de toeristenbond.

De ANWB adviseert weggebruikers om zich voor vertrek goed op de hoogte te stellen van de situatie op de weg. Dat kan via de website van de ANWB, radio, Teletekst of via twitter (@ANWBverkeer of ANWBgladheidsmelder).