Aparte rijstroken niet altijd beste oplossing

24-10-2017  evofenedex is blij met de erkenning van de ANWB en automobilisten dat het vrachtverkeer erg belangrijk is voor Nederland en dus de ruimte moet krijgen. Aparte rijstroken voor vrachtauto’s zijn volgens ons echter niet overal de beste oplossing voor de doorstroming van het vrachtverkeer.

Snel werk maken

Het nieuwe kabinet moet juist snel werk maken van innovatie om de bestaande wegcapaciteit beter te benutten, extra geld vrijmaken om fileknelpunten met meer wegcapaciteit op te lossen en kansen voor rekeningrijden voor al het verkeer, op weg water én spoor, onderzoeken, vinden wij.

Voornaamste suggesties

De ANWB vroeg aan 17.000 leden om met om met verbeterpunten te komen voor de drukte die zij elke dag op de weg meemaken. Ook 150 medewerkers van de Wegenwacht brachten ideeën in. Geef vrachtwagens een eigen rijstrook op de snelweg en verbeter het openbaar vervoer op trajecten waar veel files voorkomen, waren de voornaamste suggesties van ANWB-leden om het fileprobleem op te lossen.

Tienpuntenplan

Op basis van alle suggesties stelde de ANWB een tienpuntenplan samen, dat vandaag onder de naam Maak Nederland Filevrij door directeur Frits van Bruggen wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.