App helpt bij vrachtautoverbod ’s-Gravendijkwal 

 
04-12-2014 Een nieuwe app moet ondernemers helpen om het vrachtautoverbod op de Rotterdamse ’s-Gravendijkwal werkbaar te maken. EVO vraagt ondernemers zich aan de melden om de app te testen.
 
Het verbod op de ’s-Gravendijkwal gaat 5 januari 2015 in en geldt voor vrachtauto’s zwaarder dan 3.500 kilo. Het verbod geldt voor vrachtauto’s uit alle landen. Alleen 100 procent elektrische vrachtauto’s zijn toestaan.

Maatregelen

Het verbod is één van de maatregelen die Rotterdam neemt om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Andere maatregelen zijn een sloopregeling voor oude bestel- en personenauto’s en extra voorwaarden voor nieuwe parkeervergunningen. Ondernemers die het vrachtverbod overtreden, kunnen op een boete van bijna honderd euro rekenen.

App

Bedrijven die toch in het gebied moeten zijn, kunnen een ontheffing aanvragen. Hiervoor bouwde de gemeente Rotterdam een speciale applicatie. De gemeente organiseert daarom op nader te bepalen datum een gebruikerssessie om eventuele verbetering te inventariseren. De sessie begint met een korte uitleg over het project, waarna ondernemers fictief ontheffingen aan kunnen vragen. De gemeente is op zoek naar planners en logistiek medewerkers die na 5 januari 2015 ook daadwerkelijk deze ontheffingen gaan aanvragen. 

Heeft u interesse? Meld u dan bij Sybrand Meersschaert.