20-06-2016  Het M.C. Escher Akwadukt in de Drachtsterweg bij Leeuwarden gaat open op 31 augustus 2017. Dat maakten de provincie Fryslân en bouwer Heijmans vorige week bekend. EVO is hier blij mee want hiermee komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid en frustratie.

Deze duidelijkheid is voor zowel de toekomstige gebruikers als de omgeving van het aquaduct heel belangrijk. Er waren grote problemen bij de uitvoering van het werk aan het aquaduct. Lekkages, verzakkingen, een harde bodem en schade aan funderingspalen veroorzaakten veertien maanden vertraging.

Heijmans en de provincie zijn nu samen overeengekomen dat de werkzaamheden op een robuuste manier uitgevoerd worden. Dit betekent onder andere dat Heijmans bij de verdere bouw van het aquaduct onderwaterbeton gaat toepassen. "Contractuele discussies zullen tot het verleden behoren zodat het werk zonder stagnatie verder kan worden uitgevoerd", zo beloven de partijen.

Culturele Hoofdstad 2018

EVO lobbyde met succes voor de oplossing van dit bereikbaarheidsknelpunt bij de Friese hoofdstad en is verheugd dat het project straks ruim klaar is voor 2018. Dat is het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn. Die druk heeft meegeholpen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Ook de nieuwe sloepenroute richting de stad zal net voor dat jaar klaar zijn.