25-04-2016  Volgens meer dan de helft van de Nederlandse MKB-ondernemers en HR-verantwoordelijken kan een arbeidsongeschikte medewerker het verschil maken tussen winst of verlies. Dat blijkt uit onderzoek van Aon.

Het onderzoek van verzekeraar Aon wijst verder uit dat bedrijven de risico’s van langdurige arbeidsongeschiktheid onderschatten en er vaak onvoldoende kennis van hebben. Zo denkt bijvoorbeeld 49 procent van alle ondernemers ten onrechte dat de uitkeringsduur afhankelijk is van hoe lang een medewerker in dienst is geweest. 39 procent beweert zelfs dat de werkgever niet meer hoeft te betalen voor de uitkering van een zieke medewerker als een tijdelijk contract afloopt. Terwijl dat niet zo is.

Risico

Dit gebrek aan kennis kan voor de ondernemers een risico inhouden. Ondernemers zijn vanaf 2014 ook financieel verantwoordelijk voor zieke werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Vanaf 1 januari 2017 geldt ook de nieuwe wetgeving voor het dragen van eigen risico, WGA. Per 2017 gaat de laatste fase van de Wet Beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) in. De wet staat ook wel bekend als modernisering Ziektewet.

Eigenrisicodrager?

Afhankelijk van de bedrijfsomvang kan een ondernemer overwegen of hij eigenrisicodrager wil worden. Hij is dan zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van zijn voormalige werknemers. Het is wel aan te raden om het eigenrisicodragerschap te verzekeren.

Verzekeren

In overleg met verzekeraars heeft EVO-Verzekeringen de afspraak gemaakt dat werkgevers voor een scherpe premie het ZW-eigenrisicodragerschap kunnen onderbrengen in EVO-VerzuimCare. Ondernemers die meer willen weten over de gevolgen van de wet voor bedrijven en EVO-VerzuimCare, kunnen contact opnemen met de EVO-Verzekeringsadviseur.

EVO-leden met vragen rondom de wet modernisering ziektewet kunnen kosteloos contact opnemen met bedrijfsjurist Susanne Croes via 079 3467 346.