11-11-2016  Beddenfabrikant Auping is de winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2016. Dit heeft de vereniging Logistiek management (vLm) bekendgemaakt.

"Auping ontving de prijs voor haar project Horizon waarin het bedrijf haar productie en logistiek volledig heeft herontworpen en geïmplementeerd. In de supply chain zijn fundamentele verbeteringen in proces, product en cultuur doorgevoerd met als resultaat een hightech en innovatieve en duurzame supply chain", aldus de jury.

Met de Nederlandse Logistiek Prijs wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek stimuleren. De afgelopen jaren wonnen onder meer ASML, Wehkamp, IBM, Hema en Nike deze prijs. In 2015 ging de prijs naar Docdata.

Aandacht

Juryvoorzitter Jos van Hillegersberg over de keuze voor Auping: "Met Horizon heeft Auping zichzelf opnieuw uitgevonden. Bij het project was integraal aandacht voor de klant, medewerkers, technologie, business case en duurzaamheid van de hele supply chain."

Innovatieslagen

Het project toont volgens de jury aan dat ook bedrijven met een lange historie succesvolle, grote innovatieslagen kunnen maken die gedragen worden door het personeel. "De hoge kwaliteit arbeidsintensieve producten die tegemoet komen aan de wens van de klant, de slimme inrichting van productie en logistiek - met de juiste mix van robotisering en ICT - in combinatie met de brede duurzaamheidsvisie, maken het project tot een voorbeeld voor veel bedrijven."