Autonoom rijdende trucks op het DC

Zelfstandig rijdende trucks vervoeren vracht binnen het distributiecentrum

11-10-2017 Auto's die zichzelf parallel inparkeren. Auto's die automatisch remmen om botsingen te voorkomen. De Tesla Autopilot. Truck Platooning. De ontwikkelingen op het gebied van autonoom / zelfstandig rijdende voertuigen worden de komende jaren in de praktijk steeds meer zichtbaar. Ook voor de transportsector biedt dit interessante kansen voor innovaties. Eén van deze toepassingen van deze nieuwe technologie is het zogenoemde autodocking.

Automatisch

Bij autodocking rijden de voertuigen op distributiecentra geheel autonoom naar het dock om de goederen te laden en te lossen. Met autodocking wil men de kwaliteit en snelheid van de vrachtafhandeling verhogen.

Zie onderstaande video voor een impressie van de werkwijze

Uitdagingen

De ontwikkelaars hebben nog wel uitdagingen te overbruggen. Op welke manier weten de voertuigen waar ze welke lading gaan oppikken, of waar moeten ze naartoe? En op basis van welke prioriteitsstelling? Welke technische aspecten zijn belangrijk om met hetzelfde vakmanschap (nauwkeurigheid en snelheid) als een chauffeur de trailer automatisch aan het dock te krjgen?

Live Demonstratie

Op de mobiliteitsRAI kunnen bezoekers op 20 oktober vanaf 10:00 uur het seminar Autodocking Trucks van Intralog bezoeken. Hier wordt niet alleen gesproken over autodocking, maar de bezoekers krijgen praktijkdemonstraties op schaal van het autodocking te zien. Ook in de stand (01.331) van Intralog worden demonstraties gegeven tijdens de gehele beurs.

Onze ledenadviseur Sven
Contact

Vragen over magazijnen?

Sven en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder