18-03-2015  Aziatische verladersorganisaties hebben zich afgelopen nacht (lokale tijd) verenigd in de Asia Shippers’ Alliance (ASA). De Aziaten willen als ASA nauw samenwerken met de Europese en Amerikaanse verladersorganisaties - de European Shippers’ Council (ESC) en de American Association of Exporters and Importers (AAEI). De ESC en AAEI waren dan ook van de partij bij de oprichting van ASA.

Eén stem

Door de oprichting van ASA spreekt het verladende bedrijfsleven in Azië - onder meer de Hong Kong Shippers’ Council, Indonesian Shippers’ Council en de Thai National Shippers’ Council - nu met één krachtige stem.

Intensievere samenwerking

Op de bijeenkomst in Shanghai tekenden de ASA direct een intentieverklaring voor een intensievere samenwerking met de Europeanen (ESC) en Amerikanen (AAEI). De verladersorganisaties willen samen de Global Shippers Alliance vormen, een mondiale verladersorganisatie. Als de krachten van verladers op internationaal niveau beter kunnen worden gebundeld, kunnen uitdagingen op het gebied van handelsfacilitatie, lucht- en zeevracht en liberalisering beter in het voordeel van verladers worden beslecht.