Bausch Health krijgt goud voor veiligste magazijn

Zilver voor Prijs Veiligste Magazijn 2018 naar Jumbo en Vistaprint

15-11-2018  Bausch Health heeft goud gekregen tijdens de uitreiking van de prijs voor het Veiligste Magazijn van 2018. Jumbo Supermarkten en Vistaprint gingen er met zilver vandoor. Pon Logistics kreeg het brons toebedeeld tijdens de uitreiking in Zoetermeer.

Juryvoorzitter prof.dr. René de Koster liet weten dat de jury onder de indruk was van de veiligheid bij de vier finalisten. “We reiken niet ieder jaar goud uit, maar dit jaar sprong Bausch Health eruit. Ze hebben indruk gemaakt met onder meer hun programma ‘same home safe’. Daarnaast werkt het management zeer actief mee als het om veiligheid gaat en is er flink geïnvesteerd in middelen om de veiligheid te verbeteren, zoals een verkeersplan en blue spots.” De prijs is een cheque van 1000 euro.

Goud

 

Zilver

De zilveren cheque ter waarde van 750 euro ging naar twee bedrijven, Vistaprint en Jumbo Supermarkten. “Bij Vistaprint waren we erg onder de indruk van hoe veiligheid leeft op de werkvloer”, aldus de Koster. “Met veel diversiteit aan werknemers is dat een enorme uitdaging, maar dat lukt uitstekend. En dat ondanks de sterke groei van het bedrijf.” Ook bij de Jumbo viel het de jury op dat ondanks een grote diversiteit aan mensen, waarvan een deel niet goed Nederlands spreekt, er enorm gedisciplineerd wordt gewerkt. “Het is een bedrijf met grote volumes en lage marges en veel flexkrachten. Toch gaat de productiviteit er niet te koste van de kwaliteit en veiligheid. Wij waren erg onder de indruk van die prestatie.”

zilver

zilver 2

Brons

Pon Logistics mocht de bronzen cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen. “Veiligheid staat voorop, dus brons is op zijn plaats”, aldus de Koster. “Er zijn nog wel wat verbeterpuntjes, maar voorop staat dat de sfeer op de werkvloer erg goed is en dat er vele complexe processen plaatsvinden. We hebben bewondering voor wat er is neergezet, onder meer door het introduceren van de BAS-methode. Dat staat voor Bewust Altijd Safe en secure.”

brons

De Prijs voor het Veiligste Magazijn is een initiatief van BMWT, Logistiek.nl en onze vereniging.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder