28-10-2015  De 31e editie van de BedrijfsautoRAI is een groot succes geworden. 55.268 professionals brachten vorige week een bezoek aan de beurs in Amsterdam.

Het grote aantal bezoekers stemt zowel de organisatie als de exposanten zeer tevreden. Het betekent een stijging van ruim 18 procent ten opzichte van de vorige editie, die in 2012 werd gehouden. De BedrijfsautoRAI kwam volgens de leveranciers van opleggers, vracht- en bestelauto’s op een prima tijdstip. Het consumentenvertrouwen in de economie stijgt en ondernemers in de transportsector willen weer investeren. Niet alleen wordt bestaand materieel nu vervangen, maar ondernemers plaatsen ook bestellingen voor extra materiaal. Deelnemers aan de beurs merkten dit duidelijk.

Code 95

Naast heel veel nieuwe producten was er voor bezoekers ook veel praktische kennis te halen. De presentaties over rijbewijzen in het EVO Theater trokken veel belangstelling, vooral omdat voor veel rijbewijshouders met Code 95 de datum van 1 september 2016 nu wel erg dichtbij komt en de opleidingsplicht onverbiddelijk is. Geïnteresseerden kunnen de presentaties van het EVO Theater nog downloaden. Op het Interne Logistiek Plein van EVO in de Europahal konden bezoekers hun bekwaamheid testen in het rijden met heftrucks.

EVO overal

EVO was kennispartner op de BedrijfsautoRAI maar trad ook op andere momenten naar voren. Zo werd verder Renault tot het bestelautomerk van het jaar verkozen, de eerste EVO bestelautogids uitgereikt aan de directeur van de RAI, werd de digitale vrachtbrief van  EVO en TLN gelanceerd en kon men de petitie tekenen tegen de tachograaf in bestelauto’s.

Op naar 2017

EVO is na afloop van de beurs enthousiast over de samenwerking met de BedrijfsautoRAI-organisatie. Sander Nieuwenhuizen van EVO: ‘De samenwerking smaakt absoluut naar meer. EVO heeft de bestelauto en het werk in het magazijn een centrale plek kunnen geven en vele vragen van ondernemers kunnen beantwoorden. We zitten alweer vol ideeën voor de volgende editie’.

Ook de algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Steven van Eijck is enthousiast: ‘Ik ben uiterst tevreden over de bezoekersaantallen en de reacties van zowel het publiek als exposanten over deze editie van de BedrijfsautoRAI. Een goed signaal voor de bedrijfswagensector in zijn breedste vorm. Hieruit blijkt dat BedrijfsautoRAI springlevend is. Op naar editie 2017!’