24-09-2013  Vandaag start het Kennisdistributiecentrum Logistiek Zuid-Holland in Rotterdam. Dit KDC gaat bedrijven ondersteunen bij innovatie in de logistiek door bestaande logistieke concepten efficiënter en duurzamer te maken en geheel nieuwe logistieke concepten te ontwikkelen. Het KDC Zuid-Holland is een uitwerking van het overkoepelende programma Topsector Logistiek.

Innoveren

Nederland behoort al jaren tot de logistieke wereldtop. Om deze positie te behouden en te versterken, is het van belang dat het bedrijfsleven in de logistiek continu blijft innoveren. Het KDC richt zich niet alleen op havengerelateerde logistiek, maar ook op stedelijke distributie, servicelogistiek, sociale innovatie en bouwlogistiek.

Samenwerking

Het Kennis DC is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal partijen uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Zij zetten vandaag op de campus van het RDM-terrein hun handtekening onder het samenwerkingsdocument. Partijen die zich committeren aan het KennisDC Logistiek Zuid-Holland: Hogeschool Rotterdam, TLN, EVO, Syntens, Zadkine College, STC-Group, Erasmus Universiteit, KvK, Dinalog, Deltalinqs, EICB, Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland.