01-07-2011  Vanaf 4 juli wordt de N210 ter hoogte van Bergambacht voor zes weken afgesloten. De werkzaamheden die in totaal een traject van 600 meter beslaan, dwingen vervoerders om een omweg van ruim 49 kilometer te maken. Dit is volgens TLN, EVO en KvK buitenproportioneel.

De verwachting is dat het vrachtverkeer per rit meer dan een uur vertraging oploopt. Hierdoor wordt iedere rit gemiddeld zo’n 50 euro duurder voor de vervoerder.

Het vervoerend en verladend bedrijfsleven zal met hogere kosten worden geconfronteerd vanwege extra reistijd en hoger brandstofverbruik. Bovendien wordt het bedrijfsleven vanwege de geldende venstertijden in binnensteden gedwongen meerdere voertuigen in te zetten om winkels tijdig te kunnen beleveren.

Daarnaast bestaat het risico dat de producten met vertraging worden geleverd aan de klanten of erger nog, helemaal niet geleverd kunnen worden.

De wegen in de omgeving Krimpenerwaard zijn niet berekend op de grote verkeersstromen die door de regio gaan rijden. TLN, EVO en de KvK vrezen daarom voor verkeersonveilige situaties en beschadiging van het wegdek.

De organisaties betwisten geen moment het belang van de werkzaamheden die aan de N210 worden uitgevoerd. De duur van de afsluiting van de N210 ter hoogte van het kruispunt met de N207, namelijk 6 weken, is echter onacceptabel.

De organisaties hebben samen met het lokale bedrijfsleven bij de provincie Zuid-Holland aangegeven dat de afsluiting van de N210 een enorme impact heeft op de verkeersveiligheid en de bedrijfsvoering van de getroffen bedrijven.

De reactie van de provincie heeft zich beperkt tot het aangeven van de technische onmogelijkheden omtrent de ombouw van het kruispunt. Een verkeerskundige oplossing is nooit ter sprake gekomen.

De belangenbehartigers hebben herhaaldelijk aangedrongen op een gesprek over mogelijke alternatieven, helaas zonder resultaat.