28-03-2017  Nederlandse handelaren en producenten hebben steeds meer te maken met lithiumbatterijen. Dit stelt evofenedex, die een bijeenkomst voor een veilige opslag en vervoer van deze batterijen in één klap vol zag stromen. Ondernemers willen vooral de laatste gewijzigde regelgeving in hun bedrijfsvoering kunnen toepassen.

Lithiumbatterijen zijn licht van gewicht, laden snel op en gaan lang mee. Het gebruik van deze batterijen, die verwerkt worden in elektrische fietsen, fotocamera’s, mobiele telefoons en tablets, nam de laatste jaren dan ook een enorme vlucht.

Veilig

evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, organiseerde vandaag een bijeenkomst over een veilige opslag van lithiumbatterijen en veilig vervoer over de weg, zee, binnenvaart en door de lucht. Dat het vervoer, de opslag en het gebruik van deze batterijen in Nederland zeer veilig is, komt mede doordat er bij handels- en productiebedrijven duizenden veiligheidsadviseurs werken. Samen met evofenedex investeren deze bedrijven in de opleiding en kwaliteit van deze adviseurs.

Voorschriften

De voorschriften voor het vervoeren van lithiumbatterijen en voorwerpen waarin deze batterijen verwerkt zijn, werden de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Dit is per vervoersmogelijkheid afzonderlijk geregeld, zoals voor het wegvervoer (ADR 2017) en luchtvracht (IATA "Dangerous Goods Regulations"). Ook dit jaar zijn er weer wijzigingen – vanaf 1 juli moeten bedrijven aan de nieuwe regels voldoen. evofenedex raadt ondernemers die de wijzigingen nog niet tot zich hebben genomen aan om dit zo snel mogelijk te doen.

Bijeenkomst Lithiumbatterijen

Afgelopen dinsdag 28 maart vond de voorlichtingsbijeenkomst Lithiumbatterijen plaats, waarin dieper werd ingegaan op de actuele voorschriften voor het vervoer, de opslag en retourlogistiek van lithiumbatterijen.Vanwege de grote belangstelling plannen wij een nieuwe datum, deze wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Schrijf u alvast in op de wachtlijst.