14-06-2013  De Dag van de Chemie staat dit jaar in het teken van veiligheid. Op deze dag openen chemische bedrijven de deuren van hun bedrijf voor het grote publiek zodat mensen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de chemie.

Behalve chemiebedrijven laten op deze dag ook bedrijven en organisaties die veel te maken hebben met chemie, zoals ziekenhuizen, logistieke dienstverleners in de chemie en onderhoudsbedrijven zien welke belangrijke plek de chemie in de Nederlandse maatschappij inneemt.

Kijkje in de keuken

Deelnemende bedrijven kunnen de dag gebruiken om in contact te komen met hun omgeving, om nuttige relaties op te bouwen, om goed gekwalificeerd personeel aan te trekken of om hun naamsbekendheid te vergroten. Met name omwonenden en familie van werknemers blijken het vaak leuk te vinden om eens een kijkje in de keuken te krijgen.

Hulp

De Dag van de Chemie is een initiatief van de VNCI. Bedrijven die willen deelnemen aan deze dag kunnen hierover met deze organisatie in contact treden. De VNCI kan onder meer helpen met het verzorgen van het contact met de media, het genereren van free publicity en het produceren van promotiemateriaal.

Aanmelden voor de dag, die dit jaar wordt georganiseerd op 5 oktober, kan tot 26 augustus via de website.