Bedrijven testen op alcohol en drugs ondanks AVG

Belang van veiligheid is groter dan de bescherming van de privacy.

28-05-2019  Uit een rondvraag van de NOS is gebleken dat tientallen bedrijven in de industrie, havens en chemie medewerkers testen op het gebruik van alcohol of drugs, ondanks dat dit op grond van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) niet is toegestaan. Deze bedrijven vinden het belang van veiligheid groter dan de bescherming van de privacy van de medewerkers.

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is het gebruik maken van de testresultaten een grote inbreuk op de privacy van mensen. Daarom is de verwerking ervan in de meeste gevallen verboden en gelden er voorwaarden voor het testen. Alleen op basis van de Wegenverkeerswet en voor piloten, treinmachinisten en schippers geldt een wettelijke uitzondering. Als bedrijven het toch doen, kunnen zij een boete opgelegd krijgen.

De door de NOS bevraagde bedrijven geven aan dat veiligheid voor gaat en dat zij om die reden toch testen (laten) uitvoeren en daarbij zo goed mogelijk de privacybelangen van werknemers proberen te beschermen.

Wij willen samen met andere werkgeversorganisaties zoals VNO-NCW en MKB Nederland dat het kabinet gaat regelen dat er meer wettelijke testmogelijkheden komen voor bedrijven. Zeker ook als met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt of wanneer er sprake is van het bedienen of besturen van machines, zoals heftrucks. De huidige situatie kan potentieel gevaarlijke situaties opleveren voor de medewerkers, weggebruikers en omwonenden.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder