29-03-2017  Nu de procedure voor een Brexit in gang is gezet, moet de Nederlandse regering zich volledig inzetten voor het behoud van banen die gemoeid zijn met het Verenigd Koninkrijk. Dit stelt evofenedex, die hiervoor deze zomer een ‘Brexit-bijeenkomst’ wil organiseren.

Afscheidsbrief

De Britse regering zegt vanmiddag in Brussel officieel het lidmaatschap van de Europese Unie op - ambassadeur Barrow levert hiervoor de afscheidsbrief af bij EU-president Tusk. Premier May legt hierover nu een verklaring af in het Britse parlement.

Scenario

De onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf vandaag officieel starten. Evofenedex onderstreept dat een onderhandelingsakkoord waarbij de im- en export van en naar het Verenigd Koninkrijk zo eenvoudig mogelijk blijft, het gunstigste scenario is voor ondernemers in Nederland. Daarom roept evofenedex de Nederlandse overheid nogmaals op om zich in Brussel hiervoor maximaal in te spannen. In Nederland zijn zo’n 300.000 banen gemoeid met de handel met de Britten.

Zorgen

Uit de in februari gepubliceerde resultaten van een rondgang van evofenedex langs aangesloten bedrijven bleek dat bedrijven zich vooral zorgen maken over complexere douaneprocedures, meer administratieve rompslomp, hogere invoerrechten en vertragingen aan de grens. Een kwart van de ondernemers ondervindt nu al hinder door de onzekerheid over de Brexit; zo stellen Britse partners beslissingen of investeringen uit.

Bijeenkomst

evofenedex wil daarom deze zomer een Brexit-bijeenkomst organiseren om bedrijven verder te informeren over de ontwikkelingen en vooruitzichten van de Brexit.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder