Beperkingen transport van kracht bij sneeuwval

Bekijk de mogelijkheden om een vracht op een ander tijdstip te bezorgen

21-01-2019  Om problemen op de weg te voorkomen geldt er bij sneeuwval voor een aantal takken van transport beperkende maatregelen. De sneeuw zorgt doorgaans voor monsterfiles, glijpartijen en kop-staartbotsingen. Met name voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zijn beperkingen van kracht. Het KNMI heeft voor dinsdag vooralsnog code geel afgeven.

Bij zicht van minder dan 200 meter door mist, regen of sneeuw mag er geen vervoer van gevaarlijke stoffen plaatsvinden als:

  • in tanks waarvan de capaciteit meer dan 3000 liter is;
  • vuurwerk boven de vrijgestelde hoeveelheden van sectie 1.1.3.6.

Bij glad wegdek of zicht minder dan vijftig meter door mist, regen of sneeuw geldt er een verbod op:

  • het vervoer van gevaarlijke stoffen in tanks of los gestort;
  • verpakte gevaarlijke stoffen boven de vrijgestelde hoeveelheden van sectie 1.1.3.6.

Code oranje en rood LZV

Voor LZV-voertuigen geldt dat deze sinds 1 januari niet meer de weg op mogen bij code oranje of rood. Het rijverbod is alleen van kracht voor het gebied waar de waarschuwing voor is afgekondigd.

Voor exceptioneel transport geldt dat bij gladheid of zicht minder dan 200 meter er niet gereden mag worden en het transport zo spoedig mogelijk op een veilige plaats moet worden neergezet.

In het geval van een weerswaarschuwing is het ook voor overig verkeer de vraag of het verstandig is om de weg op te gaan. Kijk kritisch naar de weersvoorspellingen en maak de afweging of er geen mogelijkheid is om op een ander tijdstip de klant te beleveren of om later in de week die klus te klaren.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder