Strijd om gekwalificeerd logistiek personeel gaat losbarsten

Naast personeelstekort ook flinke mismatch tussen vacatures en werkzoekenden

04-01-2021 Zodra de gevolgen van de coronacrisis enigszins overwonnen zijn, zal er een 'war on talent' gaan losbarsten onder logistiek personeel. Tenminste, dat zijn de verwachtingen vanuit het recente arbeidsmarktonderzoek dat we hielden onder ruim 200 logistiek- en hr-professionals bij handels- en productiebedrijven. Het gaat vooral om logistiek medewerkers, ict-medewerkers, planners en chauffeurs. In deze functiegebieden verwachten deze bedrijven de grootste groei voor 2021. Omdat de vraag naar deze functies het beschikbare aanbod ruim zal gaan overstijgen, adviseren we hier nu alvast op te anticiperen.

Het aantal vacatures is het afgelopen jaar per saldo gedaald. Dat de coronacrisis hierop invloed heeft gehad, wordt door de meerderheid van de respondenten van het onderzoek ‘HRM-trends in de handel en logistiek 2020’ bevestigd. Voor 2021 wordt per saldo weer een stijging van het aantal vacatures verwacht. Ondertussen is sprake van een demografische krimp. Hierdoor stromen minder  jongeren in op de arbeidsmarkt terwijl door de vergrijzing voortdurend oudere werknemers met pensioen gaan, wat een vervangingsvraag oplevert. Het lijkt er dan ook op dat de strijd om gekwalificeerd logistiek personeel gaat losbarsten zodra er enigszins herstel van de coronacrisis mogelijk is.

Vacatures

In februari 2020 was, volgens de cijfers van het CBS, het werkloosheidspercentage extreem laag (2,9 procent van de beroepsbevolking), waren er ruim 50.000 logistieke vacatures (bron UWV) en was er volgens het UWV sprake van een grote spanning op de arbeidsmarkt. In september 2020, het moment waarop dit onderzoek werd uitgezet, was het werkloosheidspercentage gestegen naar 4,6 procent en waren er nog steeds 10.600 openstaande logistieke vacatures, zoals voor logistiek medewerkers en vervoersplanners. De gevreesde verdergaande stijging van de werkloosheid als gevolg van de coronacrisis blijft in november vooralsnog uit, met 4,3 procent van de beroepsbevolking.

Mismatch

Op de logistieke arbeidsmarkt is naast personeelstekorten nog steeds een flinke mismatch tussen vacatures en beschikbare mensen. Omdat de instroom vanuit scholen afneemt, moeten nieuwe instromers in logistieke functies worden gevonden door bij- of omscholing om aan de groeiende vraag te voldoen. Een strategisch hr-beleid dat is gericht op behoud, in-, door- en uitstroom van personeel is daarom nu, net als in 2019, nog steeds noodzakelijk voor bedrijven om zich voor te bereiden op de verwachte personeelskrapte. Bedrijven doen er goed aan daar nu alvast voorbereidingen voor te treffen, zodat ze niet worden overvallen door een mogelijk personeelstekort. Ook is het raadzaam breder te kijken naar andere geschikte doelgroepen voor de invulling van vacatures, de eisen te versoepelen en te overwegen mensen zelf meer op te gaan leiden richting de gewenste functie.

Ontwikkelplan

Om personeel te binden, te behouden én in te spelen op de komende personeelskrapte, zijn om- en bijscholing essentieel. Welke functies gaan er de aankomende jaren bij jullie veranderen of toenemen in aantallen? Zorg dat je hier nu al op voorsorteert en kijk naar (verborgen) vaardigheden en mogelijke doorontwikkeling van huidige medewerkers. Ga het gesprek met je medewerkers aan en vraag waar zij naartoe willen groeien.

Hulp nodig?

Ben je benieuwd hoe onze opleidingen in logistiek en internationaal ondernemen bij kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van jouw medewerkers? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via 079 3466 990, stuur een mail naar opleidingen@evofenedex.nl of bekijk ons volledige opleidingenaanbod.

 

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder