Een EVO-lid overweegt om van eigen vervoer over te stappen op uitbesteed vervoer. Hij vraagt zich af hoe hij dit moet aanpakken en waar hij op moet letten. Hij belt Fred Hoozemans van EVO-Ledenservice voor advies.

Antwoord

Er is een aantal zaken waar je goed op moet letten als je een beroepsvervoerder inhuurt:

  • Leg afspraken vast in een contract en omschrijf ook het serviceniveau waaraan de vervoerder moet voldoen. Dan kan er geen discussie ontstaan als er iets mis gaat. EVO kan u voorbeeldcontracten ter beschikking stellen om u hiermee te helpen.
  • Het is belangrijk om het tarief in het contract op te nemen en vast te stellen hoe de vervoerder omgaat met prijsstijgingen van de brandstof. Berekent hij deze zomaar door of maakt hij gebruik van een brandstofclausule?
  • Let op de voertuigen waarmee de transporteur uw goederen vervoert. Kan hij de goederen bijvoorbeeld op de juiste temperatuur houden? Komt hij met een open auto terwijl u computers moet laten vervoeren?
  • Wilt u uw goederen naar het buitenland laten vervoeren, check dan of de beroepsvervoerder ervaring heeft met het land van bestemming. Kent hij de daar geldende regels en gebruiken? 
  • Verder is het van belang om te weten of uw vervoerder alles zelf vervoert of bepaalde ritten op zijn beurt uitbesteedt. 

Vragen over het selecteren van een beroepsvervoerder

Kortom, er is veel waarmee ondernemers rekening moeten houden bij het selecteren van een geschikte beroepsgoederenvervoerder. Wie meer wil weten over dit onderwerp, kan contact opnemen met Fred Hoozemans of een van zijn collega's van EVO-Ledenservice. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 079 3467 346, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van het hiernaast getoonde formulier.