11-08-2015  Een groot aantal ondernemers is tevreden of zelfs positief verrast over het brandstofverbruik van hun bestelauto. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van de EVO Bestelauto Merk van het Jaar-verkiezing.

Score

Een vijfde van de deelnemers aan de verkiezing zegt dat het brandstofverbruik van hun bestelauto(‘s) ‘boven’ of ‘ver boven’ hun verwachting scoort. Deze auto’s verbruiken precies zoveel brandstof als de fabrikant belooft of zijn zelfs zuiniger. Tegelijkertijd zegt 30 procent van de ondernemers dat hun bestelauto meer slurpt dan vooraf werd aangegeven.

Nodig voor het werk

EVO organiseert de verkiezing omdat ruim 95 procent van de 820.000 bestelauto’s die in Nederland rijden van aannemers, bakkers, hoveniers of bijvoorbeeld installateurs zijn. Deze bedrijven hebben een bestelauto nodig om hun werk te doen.

Nuttig

EVO-beleidsadviseur Wegvervoer Ruben Willems over de verkiezing: 'Door de verkiezing kunnen onze leden hun voordeel doen met de ervaringen van andere leden. Daarnaast krijgt de industrie informatie over knelpunten die de gebruikers melden over een bepaald merk. Voor ondernemers zijn de voorlopige resultaten over brandstofverbruik nuttig als zij een bestelauto aanschaffen en de cijfers moeten dealers en importeurs stimuleren kopers zo goed mogelijk te informeren over het brandstofverbruik.’ 

Gratis naar de RAI

Ook meestemmen? Dat kan nog steeds. Deelname kost slechts drie minuten en het levert twee gratis toegangskaarten op voor de BedrijfsautoRAI 2015 van 20 tot en met 24 oktober.