02-03-2017  De bestelauto moet een werkpaard voor ondernemers blijven, geen melkkoe van de overheid worden. Hier maakt evofenedex zich in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hard voor - vrijwel alle politieke partijen steunen deze oproep. Dit blijkt uit de stemwijzer van evofenedex.

Gereedschapskist

Voor ondernemers die hun bestelauto als rijdende gereedschapskist gebruiken, is het registeren van rij- en rusttijden volgens evofenedex onzin. De bestelauto is een werkpaard, geen melkkoe. VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, D66, ChristenUnie en SGP onderschreven dit pleidooi van evofenedex. Alleen GroenLinks wilde het punt niet onderschrijven.

Hele dag op locatie

Rob Lindenberg, van Aqua+ Sprinklersystemen in Goor, legt uit waarom het belangrijk is om van de bestelauto een werkpaard te houden. “We zijn geen transportbedrijf, maar leveren, onderhouden en testen sprinklers en andere brandbeveiligingsinstallaties bij bedrijven. Onze bestelauto's zijn nodig om mensen, materialen en gereedschappen op de werklocaties te krijgen. Meestal staan de auto's dan een hele dag op locatie.”

Nieuwe kostenpost

“Een servicemonteur rijdt naar vier of vijf locaties per dag om installaties te testen”, vervolgt Lindenberg. “Als de tachograaf in bestelauto's verplicht zou worden, heeft dat geen toegevoegde waarde. Rijtijden bijhouden? Waarom? Onze monteurs zitten niet de hele dag achter het stuur. Een tachograaf bezorgt ons alleen een nieuwe kostenpost en weer meer administratie. En we zitten al met de kilometerregistratie voor de belastingdienst.”