BestelautoMerk van het Jaar

De tweede editie van deze verkiezing is nu in volle gang

30-08-2017  Op vrijdag 20 oktober, tijdens het Bestelauto-Diner op de MobiliteitsRAI, wordt bekend wie Renault, de winnaar van de Bestelautomerk van het Jaar-verkiezing van 2015, opvolgt. In de verkiezing, een initiatief van evofenedex, beoordeelt niet een vakjury de kwaliteiten van de diverse bestelautomerken op het gebied van product en service,  maar doen de daadwerkelijke gebruikers dit.

Eerste resultaten

De verkiezing loopt inmiddels (deelnemen kan nog altijd) en uit de eerste beoordelingen komt vooral een competitie tussen Volkswagen, Mercedes-Benz en Ford naar voren. “Op dit moment wordt de strijd in de top-3 nog voornamelijk gevoerd door een aantal Duitse merken. Maar de ervaring leert dat dit gedurende de verkiezing nog alle kanten kan opgaan. Daarom nodig ik graag alle gebruikers van bestelauto’s uit om hun mening te geven”,  zegt Patrica de Wilde, beleidsadviseur wegvervoer bij evofenedex. 

Bestelautogids

De deelnemers aan deze verkiezing ontvangen voor hun moeite de evofenedex Bestelautogids. Deze staat vol met testinformatie van de laatste modellen en een praktische uitleg van de wet- en regelgeving omtrent bestelauto’s. Alleen al daarom zou de gids niet mogen ontbreken in het dashboardkastje van elke bestelauto.

Neem deel aan de verkiezing

Bestelauto centraal

In oktober staat de bestelauto centraal tijdens de Bestelauto-Summit die evofenedex organiseert op de MobiliteitsRAI (van 19 tot en met 1 oktober). Tijdens de Summit worden de trends en ontwikkelingen in de bestelautobranche behandeld. De Wilde vult aan: ”De bestelautomarkt zit in enorm in de lift, elektrische modellen worden steeds populairder  en bedrijven stappen over van vrachtauto naar bestelauto. Er gebeurt een hele hoop momenteel.”. En omdat laatste te illustreren: de Nederlandse bestelauto’s reden vorig jaar 15,8 miljard kilometers om een enorme hoeveelheid goederen op de plaats van bestemming te krijgen. Dat cijfer komt overeen met gemiddeld 43 miljoen kilometer per dag.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder