Betrouwbare vertegenwoordiging aan Britse kant van de grens via EXPORTPlus

Leestijd 2 minuten

02-11-2020  Met EXPORTPlus biedt Beurtvaartadres een betrouwbare vertegenwoordiging aan de Britse kant van de grens. Veel bedrijven zijn hier momenteel nog naar op zoek. Want iedereen die exporteert naar of importeert uit het Verenigd Koninkrijk krijgt vanaf 1 januari 2021 te maken met douaneformaliteiten.

Door de brexit is het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf 1 januari 2021 voor de Europese Unie (EU) een derde land. Ook als er nog een akkoord komt tussen Londen en Brussel, krijgen bedrijven uit EU-lidstaten die handelen met het VK aan beide kanten van de grens te maken met douaneformaliteiten. Voor veel Nederlandse bedrijven die nu nog geen zaken doen met landen buiten de EU, is dit nieuw. Maar ook voor bedrijven die al wel buiten de EU handelen, verandert er door brexit flink wat op douanegebied.

Organiseren Britse vertegenwoordiging obstakel

“Dankzij gesprekken met klanten en input van onze partners evofenedex en TLN, werd ons duidelijk dat veel bedrijven het een uitdaging vinden de douaneformaliteiten aan de Britse kant goed te regelen. Vooral het organiseren van een betrouwbare Britse vertegenwoordiging is voor veel ondernemers een obstakel”, vertelt directeur Jörgen Hensgens van Beurtvaartadres.

“Dit kun je op twee manieren doen: een vertegenwoordiging vinden die de Britse douaneformaliteiten afwikkelt of in het VK een eigen entiteit oprichten. Voor bedrijven die geen eigen entiteit in het VK willen of kunnen oprichten, hebben wij samen met onze douanepartner Gaston Schul een slimme oplossing ontwikkeld: EXPORTPlus. Met deze nieuwe module deel je heel gemakkelijk zelf alle informatie met deze douanespecialist. Gaston Schul verzorgt vervolgens de afwikkeling van alle douaneformaliteiten in het VK. Hierbij blijft de servicedesk van Beurtvaartadres het eerste aanspreekpunt.”

Altijd in control

EXPORTPlus biedt volgens Jörgen een oplossing die juridisch klopt, eenvoudig en efficiënt werkt en zorgt voor een betrouwbare vertegenwoordiging aan de Britse kant van de grens. “Zo hoef je gegevens niet twee keer in te vullen. Dit voorkomt extra werk en verkleint de kans op het maken van invoerfouten. Doordat de status van de douaneaangiften overzichtelijk gepresenteerd wordt in één applicatie, heb je het juiste overzicht aan zowel de Britse als de Europese kant en blijf je altijd in control. Bovendien hoef je niet zelf op zoek naar een betrouwbare Britse vertegenwoordiging, zodat je ook volgend jaar zonder belemmeringen kunt handelen met het VK.”

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder