Zoetermeer, 26 maart 2014

EVO en TLN: hinder voorkomen door flexibiliteit bedrijven en wethouders

De Nuclear Security Summit (NSS) is voor bedrijven over het algemeen zonder noemenswaardige problemen verlopen. Dit komt volgens verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) mede door de flexibiliteit van betrokken wethouders uit de Randstad – die besloten de venstertijden, de tijden dat bedrijven hun goederen mogen af- en aanleveren, tijdens de top deels op te heffen.

Tijdens de NSS golden in de hele Randstad veiligheids- en verkeersmaatregelen die van grote invloed waren op de bereikbaarheid van bedrijven. Zo waren veel wegen gedurende de top afgesloten tijdens de venstertijden.

Bevoorrading

Om de productie op peil te houden namen bedrijven zelf maatregelen, zoals de inzet van nachtdiensten. Tegelijkertijd vroegen EVO en TLN alle betrokken gemeenten om bedrijven toe te staan hun filialen buiten venstertijden te (laten) bevoorraden – onder normale omstandigheden krijgen ze daarvoor een boete. Amsterdam, Rotterdam en Leiden besloten de venstertijden tijdens de top tijdelijk op te heffen. Den Haag stond bedrijven toe hun winkels en distributiecentra ‘s nachts te bevoorraden.