Bevoorrading binnenstad Nijmegen kan slimmer en schoner

Leveranciers willen de winkels in de binnenstad zo duurzaam mogelijk bevoorraden

07-12-2017  De bevoorrading van de binnenstad slim en schoon regelen. Dat was gisteravond onze oproep aan de gemeenteraadsleden van Nijmegen. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 voeren wij in meerdere steden actie voor een slimme en schone bevoorrading van de binnenstad.

In gesprek

Naast deze oproep gingen we ook in gesprek met fractieleden van Groen Links. In Nijmegen is Groen Links de grootste fractie en levert op dit moment de wethouder voor mobiliteit.

Wirwar aan regels belemmert efficiënte en duurzame bevoorrading

Ondernemers die binnensteden bevoorraden, lopen in de praktijk tegen heel veel regels aan. Deze regels zijn vaak per stad verschillend en belemmeren een efficiënte en duurzame bevoorrading. De ondernemers pleiten bij de politici dan ook voor het instellen van een nationaal loket om de toegang tot de stad te regelen. Dit voorkomt veel administratieve rompslomp bij de ondernemers, zo luidt onze boodschap. Als belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven maken wij het terugdringen van alle gemeentelijke regels inzet van de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Ondersteun duurzame initiatieven stadslogistiek

Leveranciers willen de winkels in de binnenstad zo duurzaam mogelijk bevoorraden. Veel bedrijven zijn hiermee bezig, wij vragen de fractie van Groen Links om goede initiatieven in de stadslogistiek ook na de verkiezingen van volgend jaar te ondersteunen. Groen Links wil in Nijmegen een milieuzone invoeren. De ondernemers willen graag in gesprek met de fractieleden om dit plan te bespreken. Wij zijn geen voorstander van de statische milieuzones voor vrachtverkeer maar zetten in op slimmere maatregelen om te komen tot emissieloze stadsdistributie in 2025. 

Green deal

Wij nemen deel aan de zogenoemde green deal zero emissie stadsdistributie, een landelijke afspraak tussen gemeenten, bedrijven en ondernemersorganisaties waarin wordt gestreefd naar een emissievrije stadsdistributie in 2025.

Houd bevoorrading binnenstad in stand tijdens renovatie Waalbrug

Tenslotte willen de ondernemers met de fractieleden in gesprek over de bereikbaarheid van de binnenstad als de Waalbrug volgend jaar wordt gerenoveerd. De organisatie maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van Nijmegen voor vrachtverkeer dat niet over de versmalde brug mag rijden. Wij zien graag dat de gemeente maatregelen treft om de stad ook voor bevoorradend verkeer bereikbaar te houden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder