20-12-2011  LogiXperience opende op begin oktober een tijdelijk experience center op het hoofdkantoor van EVO in Zoetermeer. Daar laten interactieve en innovatieve demonstraties zien wat mogelijk is op het gebied van supply chain management, transportmodaliteiten, warehousing en productie.

500 bezoekers

De demonstraties zijn inmiddels door bijna 500 mensen bezocht, die de demonstraties met het rapportcijfer 8 waardeerden. Het aantal leveranciers dat zich heeft aangesloten bij LogiXperience, is gegroeid tot meer dan 50.

De L-Pad

In 2010 startte LogiXperience met de ontwikkelfase. In vier clusters spraken 38 partners negen maanden lang met elkaar over de mogelijkheden om hun gezamenlijke expertise aan het grote publiek te tonen rondom één centrale case: de L-Pad. Deze tablet computer kent een complexe supply chain, met toeleveranciers op verschillende continenten, een producent in China en een Europees dc in Breda.

Game

Daarnaast heeft LogiXperience samen met de Technische Universiteit Eindhoven een supply chain game ontwikkeld waarvoor veel belangstelling bestaat. Binnenkort gaan bedrijven in teamverband dit spel over multi-echelon voorraadbeheer spelen. In 2012 wordt een virtuele omgeving gelanceerd, waar iedereen terecht kan voor een eerste kennismaking met LogiXperience.

Agrologistiek

In april verhuist het experience center naar het Logistiek Facilitair Centrum in Venlo. Tijdens de Floriade, die van start gaat op 7 april 2012, kunnen bezoekers hier onder andere zien wat mogelijkheden zijn op het gebied van agrologistiek. LogiXperience is bezig om hiervoor een ‘food & flower’-case te ontwikkelen en naast de bestaande L-Pad-case voor de markt beschikbaar te maken. Het permanente experience center moet medio 2014 zijn deuren openen op de Dinalog Campus in Breda.