24-01-13 Verladersorganisatie EVO is van mening dat bezuinigingen op infrastructuur niet ten koste mogen gaan van projecten die de verdiencapaciteit van Nederland vergroten. Zo moet niet extra bezuinigd worden op het onderhoud en beheer van wegen, vaarwegen en spoorwegen.

Veiligheid

Ook moeten er in het belang van de veiligheid voldoende rust- en verzorgingsplaatsen blijven voor (vracht)auto’s en voldoende lig- en overnachtingplaatsen voor binnenvaartschepen. Daarnaast wil de verladersorganisatie dat er volop wordt doorgegaan met alle projecten die reeds aanbesteed en in uitvoering zijn.

EVO schoof gisteren samen met andere maatschappelijke organisaties aan voor overleg met de bewindslieden van Infrastructuur en Milieu om de eerste voorstellen voor extra bezuinigingen op infrastructuur te bespreken. Daar is afgesproken terughoudend te zijn in de communicatie hierover.

Centraal

Wel hecht EVO eraan te benadrukken dat het verdienvermogen van Nederland centraal dient te staan bij het invullen van welke bezuiniging op infrastructuur dan ook.