Big data, ERP 2.0… informatiehubs zijn meer en meer van invloed op de logistieke processen. Losstaande logistieke systemen bestaan niet meer, alles moet met alles kunnen communiceren.

24-11-2015 Het ERP-systeem van het bedrijf leidt de logistiek, maar het moet straks ook gekoppeld zijn aan het systeem van de leverancier en de klant. Ook de leverancier van de leverancier en de klant van de klant worden gekoppeld. Data wordt dus voor iedere schakel in de keten transparant.

Impact

Ook e-commerce en e-fulfilment dwingen logistiek managers anders te gaan werken. De impact van e-commerce op de logistiek is enorm. Voorraden moeten anders beheerd worden, klanten veranderen en stellen andere eisen en daarnaast moeten retourstromen goed geregeld worden. En doordat informatiestromen anders gaan verlopen, wordt iedere schakel in de keten gedwongen zijn toegevoegde waarde te bewijzen. Logistiek managers, warehousemanagers - eigenlijk iedereen die in de logistiek werkt - krijgt met deze ontwikkelingen te maken. De vraag is hoe al deze ontwikkelingen te gebruiken om logistiek verder te optimaliseren.

Handvatten

De hernieuwde opleiding Logistics Information Management behandelt deze onderwerpen en geeft handvatten aan een bedrijf om aan te haken bij deze ontwikkelingen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij e-fulfilment en logistiek. Maar ook cloud computing, agile, scrum en advanced planning systems komen aan bod. De opleiding is uitermate geschikt voor (beginnend) logistiek managers. De deelnemers worden begeleid in het opstellen van een verbetervoorstel voor hun eigen bedrijf. Daarmee leidt EVO niet alleen de deelnemers op, maar gaan ze meteen aan de slag om verbeteringen voor hun bedrijf te kunnen implementeren. 

Bekijk de opleiding