”Big Data raakt iedereen”

Inspirerende sprekers op Summit evofenedex

22-06-2018  Iedereen heeft het erover, maar er iets mee doen is een tweede. En dus ging de Summit, het jaarlijkse congres van evofenedex, over Big Data. Gegevens worden pas echt belangrijk als er inzicht uit voorkomt. En: “Iedere organisatie, klein of groot, kan met Big Data aan de slag.”   

Dit jaar had de Summit 2018 van evofenedex het hoofdonderwerp big data. Het evenement vond dit jaar plaats in het fraai gelegen Nationaal Militair Museum op de voormalige luchtmachtbasis in Soesterberg.

Inspirerende spreker uitgelicht: Kolonel Robert Meeuwsen

Elke kennisnieuwsbrief lichten we één van de sprekers van de SCM Summit 2018 toe. De diverse sprekers waren zorgvuldig geselecteerd en vulden elkaar goed aan. De in uniform gestoken kolonel Robert Meeuwsen, innovatiegezant van de Nederlandse strijdkrachten, trapte de dag af. Hij zette iedereen op scherp met wat waarnemingen uit de defensiepraktijk. Zo gaf hij de kwetsbaarheden aan van GPS-systemen en bijvoorbeeld blockchain - “De betrouwbaarheid van die systemen wordt er in de toekomst niet beter op” – maar sprak hij evenmin opwekkend over de kansen van het Amerikaanse leger in elektronische oorlogsvoering. “De voertuigen waarmee de Russische strijdkrachten rijden mogen er dan gedateerd uitzien, als het gaat om de apparatuur die erop staat zijn de Russen veel verder dan alles wat in het westen te koop is”, aldus de kolonel in zijn inleidende beschietingen, die hij afsloot met de melding dat het nooit kwaad kan om als bedrijf of organisatie data te verzamelen. Meeuwsen citeerde wat dat betreft de Britse wiskundig filosoof Charles Babbage, die aan het einde van de negentiende eeuw al opmerkte: “Je kunt beter gebrekkige data gebruiken dan helemaal geen data. Niets doen is geen optie.”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates op het gebied van Supply Chain Management? Meld je dan aan voor de SCM-update.

Kolonel Robert Meeuwsen (links)
Kolonel Robert Meeuwsen

 

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder