09-02-2016  In Groningen vindt deze maand, 25 februari, een bijeenkomst plaats over citylogistiek in Noord-Nederland. Vanaf 16.00 uur nodigen de gemeente Groningen en Connekt onder andere de leden van EVO, transporteurs, overheden en politici uit de regio Noord-Nederland uit om mee te denken over de toekomst van transport in de steden.

Betaalbaar

Blijven onze klanten goed te bereiken? Hoe blijft stadslogistiek betaalbaar en hoe houden we de lucht schoon? Deze uitdagingen staan centraal tijdens de bijeenkomst ‘Citylogistiek’.

Diverse sprekers

Diverse sprekers laten zich uit over de toekomst van stadslogistiek. Zo spreekt Joost van Keulen, wethouder van de gemeente Groningen (Economische Zaken en Stadsbeheer), over de manier waarop het college samen met het bedrijfsleven de Green Deal wil gaan invullen.

Leefbare binnenstad

Daarna geeft Walther Ploos van Amstel (lector citylogistiek & e-mobility aan de Hogeschool van Amsterdam) aan hoe een leefbare binnenstad kan functioneren als stedelijke distributie volledig emissieloos gaat.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in The Big Building (Achterweg 1, Groningen) en begint om 16.00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie? Neem contact op met EVO Regioadviseur Arno van Dijk.