13-11-2013  Te snel geweest in Keulen, door rood gereden in Frankfurt of in München in de slip geraakt zonder winterbanden? Wie als ondernemer regelmatig met de auto in Duitsland onderweg is voor zakelijke afspraken, loopt kans ooit in conflict te komen met de Duitse verkeerswetgeving.

Overtredingen

Tot de top tien van overtredingen behoren: te hoge snelheid, bumperkleven op de `Autobahn´, het niet verlenen van voorrang en de “Unfallflucht”. De gevolgen zijn vaak duur of ingrijpend, bijvoorbeeld door rijontzegging.

Procedures

Wie in Duitsland een verkeersovertreding ten laste wordt gelegd, moet rekenen met een Verwarnungsverfahren of een Bußgeldverfahren. Welke van de twee procedures wordt opgestart hangt af van de beschuldiging, van de zwaarte van de overtreding.

Gevolgen

Over de mogelijke gevolgen van de in de praktijk meest voorkomende verkeersovertredingen geeft het Duitse advocaten- en fiscaaladvieskantoor Strick een informatiebijeenkomst. Specialist op het gebied van het Duitse verkeersrecht, Lars Wemmers, kan aanwezigen er alles over vertellen.

De bijeenkomst, waaraan geen kosten zijn verbonden, vindt plaats in Kleve op woensdag 20 november van 16.30 uur tot 20.00 uur.

Meer over de details van deze uitnodiging