06-06-2013  Een werknemer die van de bedrijfsarts 2 tot 3 uur per dag mag werken maar daarnaast elders bijklust, mag niet zomaar worden ontslagen. Dit heeft de rechter onlangs beslist.

Op staande voet

In de zaak waar deze kwestie aan de orde kwam, had een werkgever zijn werknemer op staande voet ontslagen omdat hij de indruk kreeg dat zijn werknemer niet langer ziek was omdat hij elders ook aan het werk was.

Herbeoordeling

Naar het oordeel van de rechter had de werknemer zich echter aan de aanwijzingen van de bedrijfsarts gehouden. De werkgever had de werknemer dus niet mogen ontslaan. Hij had een herbeoordeling bij de bedrijfsarts of een second opinion bij het UWV aan moeten vragen.

Onterecht

Het ontslag werd als onterecht aangemerkt en de werkgever moest de werknemer weer toelaten tot het werk. Bovendien moest hij de werknemer achterstallig loon betalen.

Niet zelf oordelen

Werkgevers doen er dus verstandig aan de voorgeschreven medische paden te belopen en niet zelf te oordelen of een werknemer medisch gezien arbeidsgeschikt is of niet.

Meer informatie

Ondernemers die vragen hebben over dit onderwerp, kunnen contact opnemen met EVO-Bedrijfsjuristen, telefoon 079 3467 346, e-mail bedrijfsjuristen@evo.nl