06-10-2011  Het hergebruik van verpakkingsmaterialen is in 2010 bijzonder succesvol geweest, vooral het hergebruik van kunststofverpakkingen is fors gestegen. In 2010 is 48 procent van de op de markt gebrachte kunststofverpakkingen ingezameld en hergebruikt. In 2009 was dat 38 procent.

Volgens het ministerie van Infrastructuur & Milieu, uitvoeringsorganisatie Nedvang en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG is de stijging een gevolg van de inspanningen van gemeenten en de recyclingindustrie. Bovendien bieden consumenten en bedrijven kunststofverpakkingen steeds vaker gescheiden aan.

Ook voor de andere verpakkingsmaterialen zoals glas, papier en karton, metaal en hout zijn de doelstellingen gehaald.

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu maakte de cijfers gisteren bekend tijdens de afvalconferentie op de Milieuvakbeurs 2011. Daar liet de staatssecretaris ook weten dat hij wil dat 83 procent van het afval in 2015 wordt gerecycled. Dit is nu nog 80 procent.

De cijfers en resultaten staan in het rapport ‘Monitoring verpakkingen, resultaten 2010’ dat door uitvoeringsorganisatie Nedvang is opgesteld.