Binnenstad Apeldoorn vanaf 2025 elektrisch bevoorraad

Samen met gemeente en betrokken partijen wordt een plan van aanpak opgesteld

11-10-2019  Apeldoorn heeft zich aangesloten bij de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) en wil vanaf 2025 zo veel als mogelijk dat winkeliers elektrisch worden bevoorraad. Dit is volgens evofenedex een goede zaak, want het schept duidelijkheid voor leveranciers en winkeliers in de binnenstad. Als vertegenwoordiging van die partijen is evofenedex al enige tijd in gesprek met de gemeente over het thema duurzame bevoorrading.

De Green deal Zero Emissie Stadslogistiek moet er ook voor zorgen dat er geen lappendeken aan regelingen ontstaat waar ondernemers zich aan moeten houden, maar een uniforme regeling die duidelijkheid schept voor alle partijen. Bedrijven hebben behoefte aan zekerheid wat betreft de toekomstige aanschaf van voertuigen en de Green Deal biedt meer garantie voor die zekerheid, aldus evofenedex. Wel moet er een realistische kijk zijn wat betreft de verduurzaming van de bevoorrading omdat er op dit moment nog weinig elektrische voertuigen beschikbaar zijn.

Meer steden

Het in juni gepresenteerde klimaatakkoord gaat uit van de ondertekening van deze green deal door 40 grote gemeenten in 2020. Eerder heeft evofendex gemeenten in Nederland al eerder opgeroepen om de green deal te ondertekenen. Samen met de gemeente en andere partijen in Apeldoorn gaat evofenedex werken aan een plan van aanpak om de distributie op een zo efficiënt mogelijke manier vorm te geven. Onderzoek naar meer bundeling van vervoer van goederen richting de binnenstad en het realiseren van laadinfrastructuur is daarbij ook belangrijk, aldus evofenedex.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder