Binnenstad Leeuwarden in 2025 elektrisch bevoorraad

Friese hoofdstad ondertekent Green deal Zero Emissie Stadslogistiek

25-09-2019  Leeuwarden heeft zich aangesloten bij de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) en wil vanaf 2025 zo veel als mogelijk dat winkeliers elektrisch worden bevoorraad. Dat is volgens evofenedex een goede zaak, want dat schept duidelijkheid voor leveranciers en winkeliers in de binnenstad. Als vertegenwoordiging van die partijen is evofenedex al geruime tijd in gesprek met de gemeente over het thema duurzame bevoorrading.

Na Groningen is Leeuwarden de tweede stad in Noord-Nederland die zich aansluit bij de Green Deal ZES. Het akkoord biedt zekerheid wat betreft het aanschaffen van duurzame voertuigen voor bevoorrading. Bovendien zorgt de deal ervoor dat er geen lappendeken aan regelingen ontstaat waar ondernemers zich aan moeten houden, maar een uniforme regeling die duidelijkheid schept voor alle partijen. Bedrijven hebben behoefte aan zekerheid wat betreft de toekomstige aanschaf van voertuigen en de Green Deal biedt meer garantie voor die zekerheid, aldus evofenedex. Wel moet realistische kijk zijn wat betreft de verduurzaming van de bevoorrading.

Het in juni gepresenteerde klimaatakkoord gaat uit van de ondertekening van 40 gemeenten in 2020.  evofenedex heeft gemeenten in Nederland opgeroepen om de Green deal te ondertekenen.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder