Binnenvaartcafé bij Combi Terminal Twente in Hengelo

Bureau Voorlichting Binnenvaart organiseert informatiebijeenkomst

Om actuele ontwikkelingen en transportkansen in de binnenvaart te bespreken, organiseert het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) op 27 maart het Binnenvaartcafé. Ter afsluiting is er een netwerkborrel. Het Binnenvaartcafé vindt plaats op de Combi Terminal Twente in Hengelo.

Zelfstandig adviseur van de provincie Overijssel Jeroen Fanoy zal de bijeenkomst aftrappen. Hij vertelt over het programma 'Kennisondersteuning goederenvervoer over water'. Dit project startte in 2014 en richt zich op het stimuleren van de inzet van de binnenvaart door het lokale bedrijfsleven, groot en klein. De uitvoering van het project lag bij evofenedex en het BVB.

Na Fanoy vertelt logistiek adviseur Miranda Volker van BVB over de maatwerkaanpak die zij hanteren om bedrijven concreet te helpen om de stap van de weg naar het water te zetten. Gedurende deze dag zijn er verladers aanwezig die deze stap daadwerkelijk gezet hebben, of voorbereidingen treffen om de overstap te maken.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een project in Twente: de Blauwe Golf. Dit project is opgezet om het scheepvaartverkeer over de Twentekanalen efficiënter te laten verlopen. Jan Snoeij van bevrachtingsapp 4Shipping licht dit project toe.

De bijeenkomst biedt ook ruim voldoende de mogelijkheid om te netwerken tijdens de borrel. Voorafgaand aan de bijeenkomst is het mogelijk de terminal te bezoeken. Aanmelden voor zowel het locatiebezoek en/of Binnenvaartcafé kan vóór maandag 25 maart door een e-mail te sturen naar pf@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Naam
  • Functie
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder